DIABETUL – AFECȚIUNE INCURABILĂ?

Diabeticii se confruntă cu o afecțiune despre care “s-a stabilit” că este incurabilă și că, cel mult, poate fi ținută sub control prin administrarea unui tratament alopat, întreaga viață.

Odată ce au primit această informație, cei care suferă de diabet sunt ca și programați a fi captivi medicamentelor tot restul zilelor.

Oare așa să fie?

Am apelat, în acest sens, la experiența doamnei dr. Sorina Soescu, Vicepreședinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie, cu studii în psihologie medicală, care afirmă că “nu medicamentele vindecă, fie ele alopate ori naturale, ci modificările de stil de viață și dietă. Acestea sunt esențiale.”

Strategia doamnei doctor în lucrul cu pacienții presupune mai mult educație pentru sănătate și dietă și mai puțin tratamente medicamentoase. “Tratamentele sunt doar cârje temporare, până când oamenii își găsesc puterea și creează premisele schimbărilor de mentalitate potrivite stării de sănătate (niciodată ușoare).”

Totuși, atunci când aceste “cârje” sunt necesare, ele trebuie atent alese, pentru a nu inhiba sistemul imunitar al pacientului, ci, dimpotrivă, pentru a regenera celulele bolnave, pentru a revitaliza organele cu disfuncții și a stimula capacitatea de apărare a organismului.

De la teorie la concret

Diabet - colesterol

Diabet – Colesterol

Diabetrix este o astfel de “cârjă” recomandată de doamna dr. Soescu pacienților cu dezechilibre glicemice. Și cum un bun profesionist nu se încrede doar în ceea ce scrie în prospect, doamna doctor a efectuat un mic studiu clinic asupra acestui produs. Rezultatele au arătat că acest supliment are abilitatea de a echilibra Hb glicozilată (multe produse naturale nu reușesc acest lucru) și de a menține tubul digestiv într-o stare de echilibru. Pentru cei care nu știu, Hb glicozilată (sau glicată) este o analiză care reflectă media glicemiei în ultimele trei luni și arată situația reală a diabetului.

Faptul că au fost observate îmbunătățiri ale nivelului colesterolului și ale tensiunii arteriale la unii dintre pacienți, arată că nivelul de intervenție al produsului este nu doar pancreatic, ci și hepatic și digestiv general. Iar alcalinizarea pH-ului urinar, demonstrează și efectul benefic asupra rinichilor (posibil suprarenalelor), ceea ce explică starea de bine generală care a apărut la aceste persoane.

De asemenea, este o realitate faptul că, pe lângă energia ingredientelor care compun un produs, foarte importantă este informația care i se imprimă acestuia odată cu crearea sa.

Ce e de făcut în perspectivă

Diabet - solutii

Diabet zaharat – soluții

Filosofia împărtășită a doamnei dr. Sorina Soescu este ca, undeva în viitor, să înceteze complet în a mai folosi medicamente, fie ele alopate ori naturiste, în tratamentul pacienților dumneaei. Alimentele, cu grijă alese, ne sunt și medicamente, iar tratamentele doar susținere temporară.

Prin urmare, diabetul sau oricare altă afecțiune, nu este decât consecința unui stil de viață dezechilibrat, a unei alimentații haotice și abuzive.

Schimbarea de atitudine, de abordare a realității dincolo de limitele cotidianului, conștientizarea propriilor emoții, munca (deloc ușoară) cu noi înșine pentru înțelegerea existenței în ansamblul ei, toate acestea se reflectă și în starea de sănătate a organismului nostru.

Chiar dacă pentru unii dintre noi toate acestea pot părea fantezii, ele reprezintă o stare de fapt pe care, indifrent dacă o acceptăm sau nu, ea există.