DIABETUL ZAHARAT – O NOUĂ ABORDARE

„Nebunia este să faci același lucru în mod repetat și să aștepți să obții alt rezultat” Albert Einstein.

Ce spun studiile

Studiile clinice efectuate în ultimii 10 ani în SUA, la National Institute of Health (NIH) și Diabetes Action Research & Education Fundation, au restructurat complet abordarea alimentației pentru bolnavii de diabet zaharat.

Vorbim despre un regim care nu necesită reducerea carbohidraților, a numărului zilnic de calorii sau a porțiilor de mâncare! De fapt, se poate mânca până la îndestulare la fiecare masă și, dacă apare senzația de foame între mese, se poate mânca oricât (fără a încuraja abuzurile). Ceea ce contează este tipul de produs alimentar care se consumă!

Din cercetări, reiese de asemenea că diabetul zaharat nu este ereditar! Predispoziția genetică există, însă, acesta se declanșează doar în prezența unor factori alimentari și de mediu. Dietele cunoscute și recomandate în prezent s-au dovedit a nu fi suficiente și, prin urmare, se prescriu și medicamente antidiabetice alopate.

În majoritatea cazurilor, administrarea de antidiabetice ajunge, în cele din urmă, la rezultate din ce în ce mai nesatisfăcătoare, cu multiple efecte secundare asupra ficatului și, în special, a rinichilor, la creșteri în greutate, scăderea calității vieții etc.

De fapt, vinovatul pare a fi ascuns în obiceiurile alimentare de tip occidental. Diabeticii care vor să renunțe la medicația antidiabetică, care vor să slăbească și să obțină o stare de sănătate foarte bună, să elimine efectele secundare specifice diabetului precum retinopatiile, neuropatiile, arteriopatiile, afecțiunile renale, trebuie să treacă la o dietă raw vegan (alimentație vegetariană pe bază de crudități).

Albert Einstein spunea că „nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu ne va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană”.

Ce facem dacă nu ne putem adapta la o alimentație vegetariană

Dietă raw vegan

Cei care nu pot trece la dieta raw vegan în totalitate, pe lângă strădania de a reduce proteinele și grăsimile de origine animală, trebuie să ajute organismul să piardă din lipidele ce se acumulează permanent în celulele musculare, cu ajutorul suplimentelor alimentare pe bază de plante.

Aceste produse naturiste, chiar dacă își fac simțite efectele benefice în timp, asigură o reabilitare a calității vieții acționând la nivelul refacerii celulei și a funcțiilor pancreasului, fără a genera reacții adverse în lanț.

De ce Diabetrix®

Pentru că acționează asupra organismului, dintr-o altă perspectivă.

Diabetrix® este un supliment alimentar de ultimă generație, produs în Germania, bazat pe o formulă originală de plante studiate și recunoscute internațional pentru efectul lor sigur în reducerea depozitelor de grăsimi din celulele musculare.

Odată cu eliminarea acestor grăsimi, se permite intrarea și arderea glucozei la nivel celular, fapt care duce la scăderea glicemiei. În felul acesta, consumul de carbohidrați nu va mai ridica nivelul glicemiei. Plantele din compoziția Diabetrix® sunt folosite de zeci de ani în medicina tradițională chineză și, din ce în ce mai mult, și în medicina naturopată occidentală, pentru scăderea în greutate.

Efectele lor benefice în cazul diabetului, au fost observate chiar înainte de a fi studiate în laboratoarele moderne, deoarece o mare parte din pacienții obezi suferă și de diabet. Odată cu pierderea în greutate, la aceștia au apărut și efectele hipoglicemiante, ceea ce i-a determinat pe cercetători să le studieze după toate rigorile științei.

Acum avem posibilitatea de a beneficia de toate rezultatele științifice în nutriția diabetului care, împletite cu efectele produsului Diabetrix®, promit noua revoluție în tratamentul acestei afecțiuni a civilizației moderne.

Gestionarea eficientă a diabetului

Diabet - gestionare eficientă

Pentru obținerea unor rezultate optime în lupta cu diabetul, este necesar să înțelegem că formula magică este asigurată de simbioza a trei ingrediente:

  •  O alimentație ”corectă”, bazată, cu precădere, pe fructe, legume și zarzavaturi în stare crudă. Carnea să fie prezentă pe principiul ”o zi da, două nu”. Masa de seară să nu depășească ora18.00, sau să fie eliminată cu desăvârșire;
  • Mișcarea, de preferat în aer liber, este absolut necesară ca parte integrantă a unui mod de viață sănătos;
  • Optimismul, ingredientul absolut necesar pentru starea de spirit a fiecăruia dintre noi. Felul în care percepem mediul înconjurător își pune amprenta asupra ființei umane, atât la nivel fizic cât și emoțional.

Este important să ințelegem că nu suntem nimic mai mult decât ceea ce vrem și înțelegem noi să fim.