tratament Diabet Diabetrix | Biokraft

OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

OPHIOPOGON JAPONICUS, cunoscută şi că iarba maimuţei, planta fântână, iarba Mondo, barba dragonului sau barba şarpelui, este o specie de plantă nativă din China, Vietnam, India şi Japonia.

Ophiopogon japonicus în lupta cu diabetul :

De-a lungul timpului, o serie de studii şi cercetări au demonstrat efectul anti-diabetic al extractului din diferitele părţi ale plantei:

Un studiu numit “Efectul protectiv al polizaharidelor extrase din Ophiopogon Japonicus pe şoarecii diabetici” efectuat de departamentul “ Medicină şi ştiinţa vieţii” din cadrul Institutului de Inginerie glicobiologica din China, a arătat că polizaharidele extrase din rădăcină de Ophiopogon Japonicus  au efect semnificativ în metabolismul lipidelor în sânge, activitate antioxidativa, dar şi efecte de protecţie a ficatului şi rinichilor faţă de efecte diabetului.

De asemenea, analizele biochimice şi histopatologice au arătat că OJP1 (un polizaharid izolat din compoziţia plantei) atenuează daunele aduse ficatului şi rinichilor de către diabet.

Un alt studiu, al Universităţii de Ştiinţe Tehnologice Huahzong, numit “Polizaharidele din Ophiopogon Japonicus în tratarea diabetului de tip II” arată că extractele din această plantă scad rezistenţa la insulină, reduce vizibil glicemia şi îmbunătăţeşte semnificativ toleranţa zahărului  în diabetul de tip II.

Un studiul al Colegiului Medical Wehzhou, China demonstrează, de asemenea, proprietăţile antioxidative şi antidiabetice, iar experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulin şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerhans) la şoarecii cu diabet indus.

Un studiu mai complex, numit “ MDG-1 – un polizaharid din Ophiopogon Japonicus exercită efecte hipoglicemice pe calea PI3K/Akt pe şoareci cu diabet indus”, efectuat de Departamentul de Medicină Chineză Tradiţională din cadrul Universităţii de Medicină Tradiţională Chineză din pudong Shanghai, Centrul de Cercetare Inginerească a Tehnologiei Preparări MTC din cadrul Universităţii Shanghai din Pudong şi Spitalul Shuguang din cadrul aceleaşi Univesitati, a demoinstrat că MDG-1, un polizaharid din Ophiopogon Japonicus a redus glicemia, hiperinsulinemia şi hiperlipemia la şoarecii cu diabet indus.

Testul de toleranţă la glucoză orală şi alte teste cu insulină au arătat că, după tratamentul cu MDG-1, nivelul rezistenţei la insulină a scăzut. Concluzia în urma studiului a făcut referire la activitatea anti-diabetica remarcabilă dezvoltată de MDG-1 extras din Ophiopogon Japonicus, care reprezintă un compus antidiabetic promiţător în viitorul tratării diabetului de tip II.

DE CE SUNT ACESTE STUDII PE ŞOARECI RELEVANTE ?

Şoarecii au fost folosiţi cu succes pentru a valida scopurile medicamentelor, eficacitatea şi doza sigură pentru om. Ceea ce face şoarecele atât de special este similaritatea genomului său cu genomul uman (99% din genele umane sunt găsite la şoareci).

Compozitie

 • EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  Afinele, cunoscute și ca insulina vegetală, sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de antocianidine. Aceşti componenţi polifenolici dau acestor fructe un conţinut antioxidant ridi..  (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  Conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60 % din cantitatea acestora fiind puerarin,  efectele cele mai cunoscute ale acestuia fiind scăderea glicemiei și...(CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  Efecte de reducere şi/sau reglare a colesterolului: Studiile extractului polifenolic din Coix lacryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă..        (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  Scade nivelul glucozei 6 fosfatază şi activitatea fructokinazei, stimulând creşterea conţinutului hepatic de gligocen şi secreţiei de insulină la nivelul pancreasului, reducând totodată rezistenţa la..  (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  Experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulin şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerha..                     (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)