tratament Diabet Diabetrix | Biokraft

EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

Cunoscută şi sub numele de adlay, coix sau lacrima lui job, Coix lacryma-jobi este o plantă ce aparţine familiei poaceelor, cu urmatoarele efecte:

Efecte hipoglicemice: Fracţiunea cloroformica, respective compuşii Beta-sisterol şi Stigmasterol din etanolul extras din seminţele plantei au redus semnificativ glicemia şoarecilor cu hiperglicemie indusă supuşi la teste, asemeni enzimelor gluconeogenice.

Efecte de reducere şi/sau reglare a colesterolului: Studiile extractului polifenolic din Coix lacryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă a colesterolului şi a nivelului stresului oxidativ.

Efecte asupra metabolismului lipidelor: (Un factor cheie în lupta cu diabetul)

Un studiu numit “Efectele Lacrymei-coix în plasmă, ficat şi componentele lipidice din fecale la şoarecii cu cholesterol ridicat Indus” efectuat de Park Y, Suzuki H., Lee YS, Hayakawa S. şi Wada S., în 1988, studiază efectele plantei la metabolismul lipidelor la şoareci. Aceste studii au arătat acţiunea inhibitory asupra sintezei colesterolului la nivelul ficatului, un efect ce facilitează excreţia de trigliceride la nivel biliar şi o acţiune acceleratorie asupra sintezei fosfolipidelor în ficat.

De asemenea, Kim SO, în studiul numit “Efectele extractului din seminţe de COIX pe şoareci obezi cu dietă grasă ridicată.” Din 2004, a ajuns la concluzia că extractul din seminţele de Lacryma jobi-coix (var. ma yeun) poate controla şi/sau regla expresia de leptina (care joacă un rol important în reglarea aportulului și cheltuielilor energetice, inclusiv apetitul și metabolismul. Leptina reglează rezervele de țesut adipos din organism.) şi a factorilor de necroză tumorală şi reduce greutatea, apetitul, masa ţesutului adipos şi hiperlipidemia la şoarecii obezi.

Ulterior, acelaşi Kim SO, prin studiul “Extractul din seminţele de adlay (Coix lacrymajobi) dezvoltă efecte anti-obezitate prin modularea neuroendocrină”, în 2007, a descoperit că extractul din seminţele plantei dezvoltă activitatea antiobezitatii prin reglarea activităţii neuroendocrinei la nivelul creierului.

Huang BW, Chiang MT, YAO HT şi Chiang W, în Studiul “Efectul uleiului de adlay asupra lipidelor plasmatice, insulinei şi leptinei la şoareci”, au descoperit că extractul din această plantă scade nivelul colesterolului LDL (lipoproteinele de densitate scăzută cunoscute şi sub numele de “colesterolul rău”).

Activitate antidiabetică:

Un proiect pilot, numit “Efectul hipoglicemic al plantelor în Mexico ca antidiabetice “, desfăşurat prin activitate monitorizată de către Roman Ramos R., Alarcon-Aguilar F., Lara-Lemus A şi Flores Saenz JL în 1992, a confirmat că extractul din C. Lacryma-jobi are efecte hipoglicemice. Acest lucru a fost realizat când au observant că seminţele decojite ale acestei plante pot reduce nivelul glicemiei la şoarecii diabetici.

Efecte în cadrul afecţiunilor gastrointestinale:

Coix lacryma-jobi este utilizată în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale comune, incluzând aici diareea şi dizenteria. Seminţele sunt partea cea mai des utilizată din plantă. Acestea sunt recomandate pentru enterită şi diaree persistent la copii. Este de asemenea utilizată în tratamentul apendicitei acute şi, fiind vermifuge, în tratamentul infestării cu viermi intestinali, în timp ce rădăcinile sunt, de obicei, un remediu pentru ascariasis.

Efecte în cadrul afecţiunilor sistemului respirator:

Seminţele plantei sunt un remediu pentru diverse probleme pulmonare printre care: bronşită, pleurezie (apă la plămâni), pneumonie, abces pulmonar, hidropizie pulmonară şi cancer la plămâni.

Efecte antitumorale: Compuşii izolaţi din conţinutul plantei au demonstrate activitate antitumorală atribuită fracţiunii acidice compusă din patru acizi graşi esenţiali: oalmitic, stearic, oleic şi linoleic.

DE CE SUNT ACESTE STUDII PE ŞOARECI RELEVANTE ?

Şoarecii au fost folosiţi cu succes pentru a valida scopurile medicamentelor, eficacitatea şi doza sigură pentru om. Ceea ce face şoarecele atât de special este similaritatea genomului său cu genomul uman (99% din genele umane sunt găsite la şoareci).

COIX LACRYMA-JOBI este o plantă ierboasă care poate creşte în înălţime până la 2,5 metri şi creste în general în zonele asiatice, cu preponderenţă în China, Japonia, India, Indonezia şi Filipine, , cunoscută ca fiind folosită atât ca mâncare foarte hrănitoare cât şi în medicina tradiţională chineză încă din cele mai vechi timpuri. Extractul de acetonă din carena plantei a fost demonstrată ca deţinând proprietăţi antimutagenice puternice.

Au fost dezvoltate numeroase studii pe efectele constituenţilor găsiţi în compoziţia acestei plante, rezultatele fiind promiţătoare pentru industria farmaceutică şi cea a suplimentelor naturale.

 

Compozitie

 • EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  Afinele, cunoscute și ca insulina vegetală, sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de antocianidine. Aceşti componenţi polifenolici dau acestor fructe un conţinut antioxidant ridi..  (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  Conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60 % din cantitatea acestora fiind puerarin,  efectele cele mai cunoscute ale acestuia fiind scăderea glicemiei și...(CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  Efecte de reducere şi/sau reglare a colesterolului: Studiile extractului polifenolic din Coix lacryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă..        (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  Scade nivelul glucozei 6 fosfatază şi activitatea fructokinazei, stimulând creşterea conţinutului hepatic de gligocen şi secreţiei de insulină la nivelul pancreasului, reducând totodată rezistenţa la..  (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  Experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulin şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerha..                     (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)