tratament Diabet Diabetrix | Biokraft

PUERARIA THUNBERGIANA, cunoscută şi ca Pueraria montana (varianta triloba), este o specie de plantă din familia Facacae-lor, cunoscută popular şi ca Kudzu sau “Rădăcina Săgeată Japoneză”. Numele sau provine de la numele plantei folosit în Japonia, kuzu.

Kudzu conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60 % din cantitatea acestora fiind puerarin,  efectele cele mai cunoscute ale acestuia fiind scăderea glicemiei şi atenuarea polidipsiei (senzaţia puternică de sete). Efectele miraculoase ale Pueriei thumbergiana sporesc şi datorită unui alt izoflavonoid aflat în compoziţia acesteia, numit dadzein, un agent antiinflamator şi antimicrobian puternic.

În medicina tradiţională chineză, unde este cunoscută ca  gé gēn, Kuzdu, folosit încă din anul 200 i.Hr., este considerat unul dintre “cele 50 de ierburi fundamentale”. Kudzu a fost folosit la început pentru tratarea alcoolismului. Rădăcina era folosită pentru a preveni consumul excesiv, în timp ce floarea avea efect detoxifiant pentru ficat, şi, în final, atenua simptomele acestei afecţiuni.

Rădăcina de Pueraria thunbergiana este recomandată de obicei pentru atenuarea manifestării clinice a disfuncţiei urechii interne şi alte situaţii clinice, inclusiv febra, disfuncţii gastro-intestinale, probleme ale pielii, migrene şi nivel ridicat al colesterolului.

De asemenea, Kudzu este folosit şi pentru disfuncţii ale sistemului circulator, ca hipertensiunea arterială, aritmie (bătăi neregulate ale inimii), dureri la nivelul cutiei toracice (dureri în piept) dar şi pentru probleme ale sistemului respirator, amintind aici infecţiile sinusurilor, simplele răceli sau gripa.

Pe lângă efectele sale cele mai cunoscute în lupta cu diabetul, kudzu mai este folosit şi pentru a reduce simptomele menopauzei, durerile musculare, dizenteria, gastrita, diareea, poliomielita, encefalita şi migrenele.

STUDII

Studiile în afecţiunile cardiovasculare au demonstrat efectele benefice ale Rădăcinii de Pueraria ce deţine proprietăţi anti-diabetice şi hipolipemiante (scade nivelul lipidelor).

Lipidele (grăsimile) sunt substanțe organice din grupa esterilor de acizi grași și alcoolici, care prin oxidare produc căldura organismului.

Compuşii naturali ce apar în compoziţia izoflavonoidului au fost folosiţi întotdeauna pentru a trata problemele legate de nivelul lipidelor. Un studiu pilot recent a demonstrat efectele puerarinului în organism şi abilitatea acestuia în a modifica modul de captare a alcoolului de către acesta.

Un studiu al Departamentului de cardiologie  al Spitalului Renmin din cadrul Universităţii Wuhan, China, numit “ Puerarinul atenuează nivelul ridicat de glucoză şi proliferarea celulelor tesutului muscular neted induse de diabet”, arată că stresul oxidativ duce la dezvoltarea unor complicaţii diabetice vasculare. Scopul acestui studiu a fost să se determine eficienţa şi mecanismul de funcţionare al puerarinului în atenuarea proliferării celulelor tesutului muscular neted indusă pe fondul nivelului ridicat al glucozei. Rezultatele au confirmat faptul că puerarinul are un aport substanţial în atenuarea factorilor diabetici negativi mai sus amintiţi. (Paragraf preluat din studiu)

Un alt studiu, dezvoltat de Departamentul de Farmacie din cadrul celui de-al treilea spital afiliat Universităţii Medicale din Guangxi, China, specifică : “ Diabetul este o afecţiune cronică caracterizată prin disfuncţii metabolice în ţesuturile specifice. Studiul prezent a fost gândit pentru a analiza potenţialele beneficii ale puerarinului în efectele hipoglicemice şi hipolipemice asupra şoarecilor diabetici.(…) Rezultatele oferite de acest studiu arată că glicemia a fost redusă semnificativ în urma administrării puerarinului în timp ce concentraţia insulinei serice a fost crescută. Mai mult, puerarinul a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor dislipidemiei.(…) Aceste noi descoperiri demonstrează că puerarinul din Pueraria triloba exercită "efectiv" rolurile hipoglicemice şi hipolipemice, ceea ce înseamnă că activitatea sa antidiabetică este asociată cu creşterea expresiei de insulină şi menţinerea homeostazei metabolice.” (Paragrafe preluate din studiu)

DE CE SUNT ACESTE STUDII PE ŞOARECI RELEVANTE ?

Şoarecii au fost folosiţi cu succes pentru a valida scopurile medicamentelor, eficacitatea şi doza sigură pentru om. Ceea ce face şoarecele atât de special este similaritatea genomului său cu genomul uman (99% din genele umane sunt găsite la şoareci).

Compozitie

 • EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  EXTRACT DE AFINE (Fruct standardizat)

  Afinele, cunoscute și ca insulina vegetală, sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de antocianidine. Aceşti componenţi polifenolici dau acestor fructe un conţinut antioxidant ridi..  (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  RADACINA DE PUERARIA THUNBERGIANA (Pueraria triloba)

  Conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60 % din cantitatea acestora fiind puerarin,  efectele cele mai cunoscute ale acestuia fiind scăderea glicemiei și...(CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)

 • EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  EXTRACT DE SEMINTE DE COIX LACRYMA-JOBI (var. ma-yeun)

  Efecte de reducere şi/sau reglare a colesterolului: Studiile extractului polifenolic din Coix lacryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă..        (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  REHMANNIA CHINENSIS (R. glutinosa)

  Scade nivelul glucozei 6 fosfatază şi activitatea fructokinazei, stimulând creşterea conţinutului hepatic de gligocen şi secreţiei de insulină la nivelul pancreasului, reducând totodată rezistenţa la..  (CLICK pe poza sau titlu pentru detalii complete)

 • OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  OPHIPOGON JAPONICUS (barba sarpelui)

  Experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulin şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerha..                     (CLICK pe poză sau titlu pentru detalii complete)