Ce este Diabetrix?



1. Ce este Diabetrix?

Diabetrix este un supliment alimentar sub formă de capsule, care are la bază o formulă din ingrediente 100% naturale, menit să vină în sprijinul dietei persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.
Recomandat și în cazul complicațiilor diabetului, precum retinopatia diabetică (duce la reducerea vederii și chiar la orbire), arterita diabetică (afecțiune a vaselor de sânge la nivelul picioarelor), polinevrita diabetică (apariția de leziuni și diminuarea sensibilității la nivelul picioarelor), reumatism cu componentă diabetică.
De asemenea, Diabetrix poate fi un adjuvant eficient în faza premergătoare diabetului, precum și în situații de obezitate și dislipidemie. Cura cu Diabetrix se desfășoară sub stricta supraveghere a medicului.                                                                                  

2. Este Diabetrix recomandat în cazul diabetului zaharat de tip 2?

Da, Diabetrix a fost creat pentru a veni, ca adjuvant, în sprijinul dietei persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2. Cura cu Diabetrix se desfășoară sub stricta supraveghere a medicului.

3. Este Diabetrix recomandat persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent)?

Prin acțiunea sa preponderent periferică, produsul poate fi asociat insulinoterapiei în diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent), inducând o mai bună echilibrare a bolii. Tratamentul cu insulină nu va fi întrerupt ori diminuat în cazul diabetului de tip 1.

4. Înlocuiește Diabetrix tratamentul medicamentos prescris persoanelor care suferă de diabet?

Cura cu Diabetrix se inițiază în paralel cu tratamentul alopat (medicamentos). Stricta supraveghere a medicului este obligatorie, acesta fiind singurul în măsură a preveni eventuale crize hipoglicemice (scăderea glicemiei sub limita normală). Tot medicul este cele care va decide dacă tratamentul medicamentos va fi diminuat ori înlocuit, pe măsură ce se fac simțite efectele hipoglicemice ale curei cu Diabetrix.

5. Diabetrix se poate administra în paralel cu tratamentul medicamentos?

Cura cu Diabetrix se inițiază în paralel cu tratamentul alopat (medicamentos). Stricta supraveghere a medicului este obligatorie, acesta fiind singurul în măsură a preveni eventuale crize hipoglicemice (scăderea glicemiei sub limita normală). Tot medicul este cele care va decide dacă tratamentul medicamentos va fi diminuat, pe măsură ce se fac simțite efectele hipoglicemice ale curei cu Diabetrix.

6. Diabetrix este "mai bun" decât un produs alopat (medicament)?

Diabetrix este un supliment alimentar. Ca și produs naturist, Diabetrix își face simțite efectele după o cură pe termen mai lung (3-4 luni), însă nu generează efecte secundare. De asemenea, conform studiului pilot realizat asupra produsului, s-au înregistrat îmbunătățiri ale nivelului colesterolului și tensiunii arteriale, precum și intervenții la nivel hepatic și digestiv general. Puteți citi studiul aici. Cura cu Diabetrix se desfășoară sub stricta supraveghere a medicului.

7. De ce este Diabetrix diferit față de alte suplimente alimentare?

"[...] Diabetrix are abilitatea de a echilibra Hb glicozilată (multe produse naturale nu reușesc acest lucru) [...] ne spune doamna doctor Sorina Soescu. (extras din studiul pilot asupra produsului - puteți citi studiul aici).

8. Ce este Hb glicozilată (HbA1c)?

Hb glicozilată (glicată) sau HbA1c este o analiză a sângelui care reflectă media glicemiei a ultimelor trei luni. Practic, este un indice care reflectă stadiul real la care se află diabetul.


 Ingrediente:

Ophiopogon Japonicus

Ophiopogon japonicus, cunoscută şi ca iarba maimuţei, planta fântână, iarba Mondo, barba dragonului sau barba şarpelui este o specie de plantă care crește în China, Vietnam, India şi Japonia.

În medicina tradițională chineză tuberculii de Ophipogon japonicus, cunoscuți sub denumirea de “mai men dong”, reprezintă planta cea mai importantă pentru combaterea deficienței de Yin. Conform cărții Materia Medica din medicina naturistă chineză, planta este dulceagă, un pic amară și un pic « rece », pătrunde în canalele inimii, plămânilor și stomacului și hrănește Yin-ul din stomac, splină, inimă și plămani, domolind focul interior și calmând iritabilitatea.

Ophiopogon japonicus în lupta cu diabetul

De-a lungul timpului, o serie de studii şi cercetări au demonstrat efectul anti-diabetic al extractului din diferitele părţi ale plantei:

Un studiu numit “Efectul protectiv al polizaharidelor extrase din Ophiopogon japonicus pe şoarecii diabetici” efectuat de departamentul “Medicină şi ştiinţa vieţii” din cadrul Institutului de Inginerie glicobiologica din China a arătat că polizaharidele extrase din rădăcina de Ophiopogon japonicus au efect semnificativ în metabolismul lipidelor în sânge, activitate antioxidativă, precum şi efecte de protecţie a ficatului şi rinichilor faţă de efectele diabetului.

De asemenea, analizele biochimice şi histopatologice au arătat că OJP1 (un polizaharid izolat din compoziţia plantei) atenuează daunele aduse de către diabet ficatului şi rinichilor.

Un alt studiu al Universităţii de Ştiinţe Tehnologice Huazhong din China, numit “Polizaharidele din Ophiopogon japonicus în tratarea diabetului de tip 2” arată că extractele din această plantă scad rezistenţa la insulină, reduc vizibil glicemia şi îmbunătăţesc semnificativ toleranţa zahărului în diabetul de tip 2.

Un studiul al Colegiului Medical Wenzhou din China demonstrează, de asemenea, proprietăţile antioxidative şi antidiabetice ale plantei. Experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulină şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerhans) la şoarecii cu diabet indus.

Un studiu mai complex, numit “MDG-1 – un polizaharid din Ophiopogon japonicus exercită efecte hipoglicemice pe calea PI3K/Akt pe şoareci cu diabet indus”, efectuat de către Universitatea de Medicină Tradiţională Chineză din Shanghai, Centrul de Cercetare Inginerească a Tehnologiei Preparării MTC din cadrul Universităţii Shanghai din Pudong precum şi Spitalul Shuguang din cadrul aceleeaşi Universităţi, a demonstrat că MDG-1, un polizaharid din Ophiopogon japonicus, a redus glicemia, hiperinsulinemia şi hiperlipemia la şoarecii cu diabet indus.

Testul de toleranţă la glucoză orală şi alte teste cu insulină au arătat că după tratamentul cu MDG-1 nivelul rezistenţei la insulină a scăzut. Concluzia în urma studiului a făcut referire la activitatea anti-diabetică remarcabilă dezvoltată de MDG-1 extras din Ophiopogon japonicus, care reprezintă un compus antidiabetic promiţător în viitorul tratării diabetului de tip 2.

Rehmannia Chinensis

Rehmannia chinensis, cunoscută şi sub nume ca digitalis glutinosa, di huang, rehmannia glutinosa sau go-shajinki-gan, este o plantă medicinală folosită cu preponderenţă în medicina tradiţională chineză unde este considerată una dintre “cele 50 de ierburi fundamentale”.

Rădăcina este principala parte din plantă şi poate fi folosită în mai multe moduri. Aceasta are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, diuretice, febrifuge, hemostatice, hipoglicemice şi tonice.

Rehmannia chinensis a fost utilizată pentru tratarea artritei reumatoide, astmului, urticariei şi nefritei cronice în studiile cercetătorilor chinezi. De asemenea, aceasta a mai fost folosită şi pentru prevenirea efectelor negative ale medicamentelor corticosteroide.

Au fost dovedite şi rezultate pozitive în tratarea anemiei aplastice. Rehmannia chinensis atenuează efectele adverse ale agenţilor chimioterapeutici şi medicamentelor administrate contra HIV-ului, vindecă eczema obturată (piele uscată), calmează durerea la nivelul plămânilor sau provocată de cancerul de oase.

Efectele anti-diabetice

Câteva studii au arătat mecanismele de acţiune ale extractelor apoase sau de methanol din Rehmannia chinensis având ca efect scăderea nivelului glucozei-6-fosfataza şi activitatea fructokinazei, stimulând creşterea conţinutului hepatic de gligogen şi secreţiei de insulină la nivelul pancreasului, reducând totodată rezistenţa la insulină. În plus, s-a constatat ca rădăcina ameliorează diabetul de tip 2 cu hiperlipemie (colesterol ridicat).

Printre aceste studii se enumeră:

Rădăcina de Rhemannia: în Monografiile WHO pe plante medicinal selecţionate. Vol 3. Geneva, Elveţia: Organizaţia Mondială a Sănătății; 2007

Zhang RX, Li MX, Jia ZP. Rehmannia glutinosa: revizuire botanică, chimică şi farmacologică. J. Ethnopharmacol . 2008

Miura T, Kako M, Ishihara E. Efectele antidiabetice ale R. Glutinosa pe şoarecii KK-ay. Planta Med . 199 Waisundara VY, Huang M, Hsu A, Huang D, Tan BK. Caracterizarea efectelor antidiabetice şi antioxidante ale rehmannia glutinosa pe şoarecii diabetici. Am. J. Chin. Med. 2008

Zhang R, Zhou J., Jia Z, Zhang Y, Gu G. Efectele hipoglicemice ale Rehmannia glutinosa oligosaccharide pe şoarecii cu diabet indus şi hiperglicemie şi mecanismele sale. J. Ethnopharmacol. 2004

Coix Lachryma-Jobi

Coix lachryma-jobi este o plantă ierboasă care poate creşte în înălţime până la 2,5 metri şi este prezentă în general în zonele asiatice, cu preponderenţă în China, Japonia, India, Indonezia şi Filipine. Această plantă a fost folosită în medicina tradiţională chineză încă din cele mai vechi timpuri. Extractul de acetonă din carena plantei a fost demonstrată ca deţinând proprietăţi antimutagenice puternice. Au fost dezvoltate numeroase studii vizând efectele constituenţilor găsiţi în compoziţia acestei plante, rezultatele fiind promiţătoare pentru industria farmaceutică şi cea a suplimentelor naturale.

Cunoscută şi sub numele de adlay, coix sau lacrima lui job, Coix lachryma-jobi este o plantă ce aparţine familiei poaceelor, cu urmatoarele efecte:

Efecte hipoglicemice

Fracţiunea cloroformica, respective compuşii Beta-sisterol şi Stigmasterol din etanolul extras din seminţele plantei au redus semnificativ glicemia şoarecilor cu hiperglicemie indusă supuşi la teste, asemeni enzimelor gluconeogenice.

Un proiect pilot, numit “Efectul hipoglicemic al plantelor din Mexic ca antidiabetice “, desfăşurat printr-o activitate monitorizată de către Roman Ramos R., Alarcon-Aguilar F., Lara-Lemus A şi Flores Saenz JL în 1992, a confirmat că extractul din Coix lachryma-jobi are efecte hipoglicemice. Ei au observat că seminţele decojite ale acestei plante pot reduce nivelul glicemiei la şoarecii diabetici.

Efecte de reducere şi reglare a colesterolului

Studiile extractului polifenolic din Coix lachryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă a colesterolului şi a nivelului stresului oxidativ.

Efecte asupra metabolismului lipidelor (Un factor cheie în lupta cu diabetul)

Un studiu numit “Efectele lachryma-coix în plasmă, ficat şi componentele lipidice din fecale la şoarecii cu cholesterol ridicat indus” efectuat de Park Y, Suzuki H., Lee YS, Hayakawa S. şi Wada S., în 1988, studiază efectele plantei la metabolismul lipidelor la şoareci. Acest studiu a relevat acţiunea inhibitoare asupra sintezei colesterolului la nivelul ficatului, un efect ce facilitează excreţia de trigliceride la nivel biliar şi o acţiune acceleratorie asupra sintezei fosfolipidelor în ficat.

De asemenea, Kim SO, în studiul din 2007 numit “Efectele extractului din seminţe de adlay pe şoareci obezi cu dietă grasă ridicată”, a ajuns la concluzia că extractul din seminţele de Lachryma jobi-coix (var. ma yeun) poate controla şi/sau regla expresia de leptină şi a factorilor de necroză tumorală şi reduce greutatea, apetitul, masa ţesutului adipos şi hiperlipidemia la şoarecii obezi. Leptina joacă un rol important în reglarea aportulului și cheltuielilor energetice, inclusiv apetitul și metabolismul și reglează rezervele de țesut adipos din organism.

Ulterior, acelaşi Kim SO, prin studiul “Extractul din seminţele de adlay (Coix lachryma-jobi) dezvoltă efecte anti-obezitate prin modularea neuroendocrină”, în 2007, a descoperit că extractul din seminţele plantei dezvoltă activitatea antiobezității prin reglarea activităţii neuroendocrinei la nivelul creierului.

Huang BW, Chiang MT, YAO HT şi Chiang W, în Studiul “Efectul uleiului de adlay asupra lipidelor plasmatice, insulinei şi leptinei la şoareci”, au descoperit că extractul din această plantă scade nivelul colesterolului LDL (lipoproteinele de densitate scăzută cunoscute şi sub numele de “colesterolul rău”).

Efecte în cadrul afecţiunilor gastrointestinale

Coix lachryma-jobi este utilizată în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale comune, incluzând aici diareea şi dizenteria. Seminţele sunt partea cea mai des utilizată din plantă. Acestea sunt recomandate pentru enterită şi diaree persistent la copii. Este de asemenea utilizată în tratamentul infestării cu viermi intestinali.

Efecte în cadrul afecţiunilor sistemului respirator

Seminţele plantei sunt un remediu pentru diverse probleme pulmonare printre care: bronşită, pleurezie (apă la plămâni), pneumonie, abces pulmonar și hidropizie pulmonară.

Efecte antitumorale

Compuşii izolaţi din conţinutul plantei au demonstrat activitate antitumorală atribuită fracţiunii acidice compusă din patru acizi graşi esenţiali: oalmitic, stearic, oleic şi linoleic.

Pueraria Thunbergiana

Pueraria thunbergiana este o specie de plantă din familia Fabacae-lor. Este cunoscută popular şi sub numele de kudzu sau “Rădăcina săgeată japoneză”. Numele său provine de la numele plantei folosit în Japonia, kudzu.

Pueraria thunbergiana conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60% din cantitatea acestora fiind puerarin. Efectele cele mai cunoscute ale puerarin-ului sunt scăderea glicemiei şi atenuarea polidipsiei (senzaţia puternică de sete). Efectele miraculoase ale plantei Pueraria thunbergiana sunt datorate şi unui alt izoflavonoid aflat în compoziţia acesteia, numit dadzein, un agent antiinflamator şi antimicrobian puternic.

În medicina tradiţională chineză, unde este cunoscută sub numele de „ge gen”, Pueraria thunbergiana este considerată una dintre “cele 50 de ierburi fundamentale”. Pueraria thunbergiana a fost folosită la început pentru tratarea alcoolismului având și efect detoxifiant pentru ficat.

Rădăcina de Pueraria thunbergiana este recomandată de obicei pentru atenuarea manifestării clinice a disfuncţiei urechii interne precum şi în alte situaţii clinice, inclusiv febra, disfuncţii gastro-intestinale, probleme ale pielii, migrene şi un nivel ridicat al colesterolului.

De asemenea, Pueraria thunbergiana este folosită şi pentru disfuncţii ale sistemului circulator, precum hipertensiune arterială, aritmie (bătăi neregulate ale inimii), dureri la nivelul cutiei toracice (dureri în piept) dar şi pentru probleme ale sistemului respirator, amintind aici infecţiile sinusurilor, simplele răceli sau gripa.

Pe lângă efectele sale cele mai cunoscute în lupta cu diabetul, kudzu mai este folosit şi pentru a reduce simptomele menopauzei, durerile musculare, dizenteria, gastrita, diareea şi migrenele.

STUDII

Studiile în afecţiunile cardiovasculare au demonstrat efectele benefice ale rădăcinii de Pueraria thunbergiana, care deţine proprietăţi anti-diabetice şi hipolipemiante (scade nivelul lipidelor).

Compuşii naturali ce apar în compoziţia izoflavonoidului au fost folosiţi întotdeauna pentru a trata problemele legate de nivelul lipidelor. Un studiu pilot recent a demonstrat efectele puerarinului în organism şi abilitatea acestuia în a modifica modul de captare a alcoolului de către acesta.

Un studiu al Departamentului de cardiologie al Spitalului Popular din cadrul Universităţii Wuhan din China, numit “Puerarinul atenuează nivelul ridicat de glucoză şi proliferarea celulelor tesutului muscular neted induse de diabet”, arată că stresul oxidativ duce la dezvoltarea unor complicaţii diabetice vasculare. Scopul acestui studiu a fost determinarea eficienţei şi a mecanismului de funcţionare al puerarinului în atenuarea proliferării celulelor ţesutului muscular neted indusă pe fondul nivelului ridicat al glucozei. Rezultatele au confirmat faptul că puerarinul are un aport substanţial în atenuarea factorilor diabetici negativi mai sus amintiţi. (Paragraf preluat din studiu)

Un alt studiu efectuat de către Departamentul de Farmacie din cadrul celui de-al treilea spital afiliat Universităţii Medicale din provincia chineză Guangxi specifică: “Diabetul este o afecţiune cronică caracterizată prin disfuncţii metabolice în ţesuturile specifice. Studiul prezent a fost gândit pentru a analiza potenţialele beneficii ale puerarinului în efectele hipoglicemice şi hipolipemice asupra şoarecilor diabetici.(…) Rezultatele oferite de acest studiu arată că glicemia a fost redusă semnificativ în urma administrării puerarinului, în timp ce concentraţia insulinei serice a crescut. Mai mult, puerarinul a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor dislipidemiei.(…) Aceste noi descoperiri demonstrează că puerarinul exercită rolurile hipoglicemice şi hipolipemice, ceea ce înseamnă că activitatea sa antidiabetică este asociată cu creşterea expresiei de insulină şi menţinerea homeostazei metabolice.” (Paragrafe preluate din studiu)

Afinele - Insulina Vegetala

Afinele (Vaccinum myrtillus), cunoscute popular şi ca afine de munte, asine, coacăze, afene, merişoare de munte, pomuşoară, sunt fructele afinului, un arbust mic întâlnit în general în zonele de munte, cu precădere pe versanţi cu umiditate crescută şi temperatură moderată.

Efecte hipoglicemice

Afinul este cunoscut pentru proprietăţile sale antidiabetice, iar fructele şi frunzele acestuia, au fost folosite de-a lungul secolelor pentru ameliorarea simptomelor diabetului. Într-un studiu a 685 de nutriţionişti italieni, afinul a fost al patrulea clasat pe lista remediilor naturiste recomandate pentru îmbunătăţirea controlului glicemic.

Efectele hipoglicemice înregistrate reprezintă un efect dorit în ajutorul prevenţiei şi controlului diabetului de tip 2, o afecţiune foarte răspândită şi cauzată de rezistenţă la insulină şi insuficiență de celule beta-pancreatice. Diabetul de tip 2 este asociat cu un nivel ridicat al stresului oxidativ, inflamaţii, dislipidemie şi este însoţit de un risc ridicat de apariţie a unor afecţiuni cardiovasculare, cancer şi afecţiuni ale vederii.

Efectul hipoglicemic al afinelor este mediat de interferenţa acţiunii enzimelor, în special alfa-glucozidazei, şi de asemenea, de efectele asupra secreţiei de insulină şi transportului de glucoză. S-a descoperit că antocianidinele stimulează secreţia de insulină a celulelor beta-pancreatice, prin cianidine şi delfinidine (antocianidinele predominante din afine), demonstrând astfel cel mai puternic efect dintre toate antocianidinele testate.

Obezitatea este un factor puternic în crearea unei predispoziţii către diabetul de tip 2. Polifenolii din afine ajută la prevenirea obezităţii prin inhibarea enzimelor digestive, precum lipază, reducând astfel absorbţia de grăsimi.

Combinaţia de proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii şi hipolipemice deţinută de afine aduce beneficii de lungă durată, în special persoanelor cu diabet de tip 2.

(Paragrafe preluate din lucrările: 1. Cignarella A, Nastasi M, Cavalli E, Puglisi L. Capacitatea de scădere a nivelului lipidelor a frunzelor de Vaccinium myrtillus, un tratament antidiabetic tradiţional, pe dislipidemie la şobolani. 1996; 2. Ghosh D, Konishi T – Antocianidinele şi extractele bogate de antocianidine: roluri în diabet şi funcţiile ochiului. Asia Pac. J. Clin. Nutr. 2007)

Afinele sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de antocianidine. Aceşti componenţi polifenolici dau acestor fructe un conţinut antioxidant ridicat, fiind consideraţi bioactivii cheie responsabili pentru multe beneficii aduse sănătăţii. Deşi afinele sunt cunoscute în general pentru îmbunătăţirea vederii, au fost demonstrate efectele sale excepţionale în scăderea glicemiei şi reglarea nivelului lipidelor, proprietăţile sale anti-inflamatorii reuşind practic să devină un zid defensiv în apărarea organismului de stresul oxidativ.

Prin urmare, afinele au un potenţial extraordinar în tratarea şi prevenţia simptomelor inflamaţiilor, dislipidemie, hiperglicemie sau un nivel ridicat al stresului oxidativ, afecţiuni cardiovasculare, cancer, diabet, demență senilă şi alte afecţiuni datorate, în general, avansării în vârstă. De asemenea au fost descoperite efecte antimicrobiale ale acestor fructe.

Antocianidinele, spre deosebire de alţi bioflavonoizi, sunt absorbite de către organism integral.

(Informaţii preluate din Medicina alternativă: Aspecte clinice şi biomoleculare. Ediţia a 2-a)

Efecte anticancerigene şi genoprotectoare

Una din trei persoane primeşte un diagnostic de cancer într-un anumit punct din viaţa lor. Tratarea cancerului este foarte grea şi de cele mai multe ori fără success. Cancerul este o boală cauzată de mutaţii în genele cheie ale controlului dezvoltării şi distribuţiei celulelor. Pagubele aduse AND-ului cresc probabilitatea apariţiei acestor mutaţii. Astfel, orice supliment sau component bioactiv care protejează organismul de aceşti agenţi distructivi sau poate repara aceste pagube este un potenţial agent anticancerigen.” (Paragraf preluat din Collins A.R Distrugeri oxidative ale AND-ului, antioxidanţii şi cancerul – Bioeseuri. 1999; 21:238–46.)

Efecte cardioprotectoare

În toată lumea, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces. Factorii majori de risc ale afecţiunilor cardiovasculare sunt reprezentaţi de obezitate, diabet, hipertensiune arterială, dereglări la nivelul lipidelor şi un nivel ridicat al acidului uric. Stresul oxidativ ridicat este de asemenea unul din factorii ce contribuie la apariţia acestor afecţiuni, inflamaţia fiind un factor cheie. Ateroscleroza, pricipalul factor în bolile de acest tip, este un process inflamator asociat proceselor stresului oxidativ şi pagubelor aduse endoteliului vascular. Prin urmare, efectele antiinflamatorii şi antioxidante ale antocianidinelor sunt relevante în efectele cardioprotectoare ale afinelor. Efectele antihipertensive, de scădere a lipidelor, hipoglicemice şi împotriva obezităţii sunt de asemenea cardioprotectoare.

(Paragraf preluat din lucrările: Libby P, Ridker P.M, Maseri A, „Inflamaţia şi ateroscleroza”. Circulaţia sângelui. 2002; Zafra-Stone S, Taharat Y, Bagchi M, Chatterjee A, Vinson J.A, Bagchi D. Antocianidinele din afine: „Antioxidanţi inediţi, sănătatea omului şi prevenţia bolilor”. 2007)

Efectele anti-inflamatorii

Inflamaţia este un mecanism de autoprotejare a organismului, dar inflamaţia cronică creşte nivelul stresului oxidativ şi susţine dezvoltarea multor boli legate de înaintarea în vârsta, incluzând bolile cardiovasculare şi cancerul. Multe studii arată că antocianidinele, compenenta fenolică predominantă găsită în afine, au efecte anti-inflamatorii. (paragraf preluat din Dreiseitel A, Schreier P, Oehme A – Inhibarea de activitate proteazomala de antocianidine. 2008.)

Efecte oculare

Utilizarea afinelor pentru afecţiunile ochilor şi în îmbunătăţirea vederii are o istorie lungă. S-au făcut numeroase studii pe aceste efecte asupra cataractei, retinopatiei, degenerărilor maculare şi vederii pe timpul nopţii. Multe dintre aceste studii au arătat efecte pozitive, precum îmbunătăţirea anormalităţilor retinei, creşterea rezistenţei capilare, încetinirea progresiei miopiei şi îmbunătăţirea vederii pe timpul nopţii.

Efecte neuroprotectoare

Fenomenul afecţiunilor dezvoltate pe fondul înaintării în vârstă, ce duce către declin cognitiv este comun şi de neoprit. Infarctul miocardic, determinat de hipertensiune sau tromboză, este o cauză principală a deceselor. Efectul vasodilatator şi anti-inflamator al afinelor are un aport seminificativ în conservarea funcțiior cognitive şi neuromotorii prin reducerea riscului reprezentat de ambele cauze ale infarctului. Mai mult, ţesutul neuronal, inclusiv retina, este bogat în acizi grași polinesaturați, efectul antioxidant al antocianidinelor din afine protejând aceste locuri predispuse oxidaţiei, astfel conservând funcţiile creierului şi retinei.


CITESTE PROSPECTUL

CUM COMAND? 

Languages

  • Romana (RO)
  • English (UK)
Prin continuarea navigării pe diabetrix.ro, acceptați Politica de confidențialitate și folosire cookie.
Mai multe informații Accept