tratament Diabet Diabetrix | Biokraft
Adaugat on
  • Modifica dimensiunea scrisului: Mareste Micsoreaza
  • Accesari: 844
  • 0 Comentarii

Terapii naturiste in tratarea diabetului

Terapii naturiste in tratarea diabetului

 

Orice tratament al diabetului are drept scop obtinerea unui nivel mai scazut de glucide in sange, pentru a suplini functia pierduta a pancreasului. Daca in mod normal nivelul glucidelor este controlat prin efectul insulinei, bolnavii non-insulino dependenti pot folosi pe langa medicamente, si tratamente naturiste pentru diabet care sa le ajute organismul sa gestioneze bine substantele din alimentatie.

Ceaiuri

In lista de remedii naturiste pentru diabet, ceaiurile sunt pe primul loc in usurinta de administrare. Ceaiul englezesc baut fara lapte reduce riscul aparitiei diabetului: este indicat sa se consume cate 3 cesti de ceai zilnic.

Ceaiul negru este si el un bun tratament naturist pentru diabetul de tip 2, datorita continutului mare de antioxidanti. Consumul de ceai negru are efecte pozitive si in cazul unor boli cum este cancerul sau alergiile, iar studiile au relevat ca el scade nivelul lipidelor din sange.

Tratamente naturiste

Schinduful este o planta foarte eficienta in reducerea nivelului glicemiei. Ca tratament naturist pentru diabet, schinduful se poate folosi sub forma de pulbere astfel: 1 sau 2 lingurite de seminte de schinduf macinate se lasa de seara pana dimineata intr-o jumatate de cana de apa, apoi se filtreaza. Peste pulberea obtinuta se toarna o jumatate de cana de apa fierbinte, dupa care se lasa la racit 20 minute. Se strecoara, si se bea cate o cana pe zi, inaintea fiecarei mese.

Alternativ, se poate face o cura de 3 pana la 6 luni cu schinduf, in care se vor consuma 3 lingurite de schinduf macinat pe zi. Semintele de schinduf se macina cu rasnita electrica doar inainte de administrare, pentru a-si pastra intacte proprietatile curative. Ca tratament pentru diabet, pulberea se tine sub limba 5 minute, apoi se inghite cu apa inainte de masa.

Uleiul de masline extravirgin ajuta la reglarea nivelului glicemiei prin actiunea sa antioxidanta. Cel mai bun ulei este cel mai putin procesat, sau extras cat mai aproape de data consumului. Bolnavii de diabet de tip 2 sunt sfatuiti sa includa acest superaliment in dieta lor zilnica, fiind un tratament eficient pentru reglarea functiei pancreasului.

Scortisoara este un alt superaliment cu actiune de reducere a nivelului glicemiei, folosit in medicina inca de pe vremea Antichitatii. O modalitate buna de administrare este in urma consumului de alimente bogate in zaharuri: efectele vor fi imediate iar nivelul glicemiei va fi redus chiar si dupa consumul unui singur gram de scortisoara! 

Afinele au deasemenea un efect de scadere a glicemiei, fie ca sunt consumate sub forma de pulbere, extract sau macerat. Atat frunzele, cat si fructele afinului contin o substanta numita mirtilina, care ajuta la echilibrarea nivelului de glucide din sange. In plus, fructele sunt bogate in antioxidanti, vitaminele A, C, B1, B2, E, potasiu, magneziu, fosfor si numeroase alte substante benefice.

Consumul de fistic este eficient in echilibrarea nivelului de zahar din sange, cu rol demonstrat in intarzierea instalarii bolii in cazul persoanelor cu simptome de prediabet. Trebuie avut in vedere totusi aportul lui important de grasimi, asa incat daca decidem sa includem fisticul in dieta, trebuie evitate alte alimente cu continut lipidic mare.

Ceapa cruda ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat al zaharului in sange, insulina fiind folosita mai eficient. Efectele consumului de ceapa sunt datorate cromului pe care il contine aceasta, substanta care potenteaza efectul insulinei.

Semintele de orice tip ajuta si ele la reglarea glicemiei. Nucile pot preveni atacul de cord, iar migdalele bogate in proteine si antioxidanti ajuta la scaderea indicelui glicemic al unei mese. Recomandarea nutritionistilor este ca nucile sa fie consumate dupa ce au stat o noapte intr-un bol cu apa, ceea ce scade eficienta enzimelor inhibitoare pe care acestea le contin.

Tratamentele naturiste nu inlocuiesc medicamentatia!

 

Dupa atatea vesti bune, putem fi tentati sa credem ca diabetul se poate vindeca miraculos printr-o dieta vegetala bazata pe superalimente. Insa cu toate ca exista numeroase beneficii in consumul de plante bogate in vitamine si antioxidanti, bolnavii de diabet nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul prescris de medic cu extracte sau preparate vegetale. Ca orice boala cronica, diabetul se poate tine in frau eficient numai urmand sfaturile specialistilor, iar administrarea de insulina nu trebuie intrerupta fara acordul acestora.

Comentarii

  • Nu s-au inregistrat comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu

Vizitator - Vineri, 25 Martie 2016
Biokraft Romania

Intreaba medicul

Limba: Romana